Salades



Salade met Kippenlevertjes of Biefstuk

Hoofdgerecht
4 personen


Kippen levertjes 100 gr of Biefstuk 200 gr
Pijnboompitten 60 gr
Spekreepjes 100 gr
Knoflook 2 tenen geperst
Olijfolie 6 eetlepels
Witte Balsamicoazijn 2 eetlepel
Tijm gedroogd 2 mespuntjes
Veldsla 150 gr
Tomaten 4 in parten
Eieren 4 hardgekookt en in partjes
Zwarte olijven plakjes
Advocado 2 in reepjes


Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin en bestrooi ze met zout.
Bak de spekreepjes bruin en knapperig.
Bestrooi de kippenlevertjes/biefstuk met zout en peper en bak in 1 eetlepel olie
samen met de knoflook bruin, 4 min voor de kippenlevertjes en  de biefstuk 4 a 5 min.
Snijd bij gebruik van biefstuk deze na het bakken in reepjes.

Maak een dressing van 4 eetlepels olie en 2 eetlepels azijn en breng het op smaak met wat
tijm, peper en zout.
Verdeel de sla over 4 borden.
Leg hierop de partjes tomaat en schenk hierover de dressing.
Verdeel dan het spek, de eier partjes, olijven en de advocado reepjes over de borden en leg
de kippenlevertjes/biefstukreepjes er bovenop.
Bestrooi met de pijnboompitten.
Je kunt er eventueel nog wat brood bij serveren denk dan aan bv ciabatta.




Voedingswaarden: (1 persoonsportie)
640 kcal
57 gr Vet
22 gr Eiwit
12 gr Koolhydraten




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.