Pindasoep
2 liter water
4 kippenbouillonblokjes
1 theelepel pimentpoeder
2 grote uien (fijngesneden)
400 gram kipfilet (in blokjes/reepjes)
1/4 pot pittige pindakaas van Faja Lobi/ Swietie Mofo (bij de
toko/vomar)
1/2 pot gewone pindakaas
1 eetlepel chilisaus
zakje soepgroente, chinese roerbakgroenten of taugé (wat je lekker vind)
gekookte rijst
peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Zet de pan met water op het vuur en voeg hier de kipfilet,
fijngesneden uien, kippenbouillonblokjes en pimentpoeder aan toe. Laat dit
ongeveer een half uur trekken.
Voeg vervolgens de pindakaas en chilisaus toe en laat dit voor een
minuut of 15 staan op klein vuur. Proef de soep tussendoor zodat je er meer
gewone of meer pittige pindakaas aan kunt toevoegen.
De laatste 5 minuten kun je er taugé, soepgroenten of Chinese
roerbakgroenten aan toevoegen.
Plaats een bescheiden bolletje rijst op je bord en schep daar de
pindasoep overheen.
3 Liter water
500 gr Kipfilet
500 gr Kipfilet
2 Salamblaadjes
1 tak Sereh (citroengras)
1 Ui
4 stukjes (1 cm) Laos
3 tenen Knoflook
pak Soe-on (witte vermicelli van bv toko, tip koop de kant en klare)
200 gr Tauge
4 takjes Selderij
Gebakken uitjes
Olie
Zout en peper
5 Bouilionblokjes
1 pak Aardappelstokjes (zijn net van die Chips maar dan vd toko)
6 Piment korrels
4 hard gekookte Eieren
Witte rijst
Bereidingswijze:
3 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de Salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui,
de sereh, bouillionblokjes, pimentkorrels, 1 takje selderij en de stukken Laos toevoegen.
Hiervan in 1 uur een bouillion trekken
De bouillion op smaak maken met de bouillionblokjes
De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken.
Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.
De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken maar ik zou kant en klare gebruiken wel zo makkelijk.
De taugé even opkoken en gelijk afgieten.
In elke soepkom: 1 eetlepel taugé, wat vermicelli, 1 eetlepel aardappelstokjes, 1 eetlepel kip, wat gebakken uitjes, fijngesneden selderij en 1 gekookt ei.
De hete soep hierover scheppen en evt, 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren (bij de tokt verkopen ze ook speciale Saoto ketjap).
Geef de gekookte rijst apart erbij zodat ieder zelf kan toevoegen naar smaak.
1 tak Sereh (citroengras)
1 Ui
4 stukjes (1 cm) Laos
3 tenen Knoflook
pak Soe-on (witte vermicelli van bv toko, tip koop de kant en klare)
200 gr Tauge
4 takjes Selderij
Gebakken uitjes
Olie
Zout en peper
5 Bouilionblokjes
1 pak Aardappelstokjes (zijn net van die Chips maar dan vd toko)
6 Piment korrels
4 hard gekookte Eieren
Witte rijst
Bereidingswijze:
3 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de Salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui,
de sereh, bouillionblokjes, pimentkorrels, 1 takje selderij en de stukken Laos toevoegen.
Hiervan in 1 uur een bouillion trekken
De bouillion op smaak maken met de bouillionblokjes
De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken.
Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.
De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken maar ik zou kant en klare gebruiken wel zo makkelijk.
De taugé even opkoken en gelijk afgieten.
In elke soepkom: 1 eetlepel taugé, wat vermicelli, 1 eetlepel aardappelstokjes, 1 eetlepel kip, wat gebakken uitjes, fijngesneden selderij en 1 gekookt ei.
De hete soep hierover scheppen en evt, 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren (bij de tokt verkopen ze ook speciale Saoto ketjap).
Geef de gekookte rijst apart erbij zodat ieder zelf kan toevoegen naar smaak.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.